Zanimljivo

Studija je otkrila da vam mlađa sestra može pridonijeti debljanju

Ako trenutno nemate svoje tijelo iz snova, onda je jedna osoba kriva. Ne, nisi ti. Ne, nije slatki dostavljač pizze. To je tvoja mlađa sestra!

 

Koliko god ovo zvučalo zbunjujuće, zapravo je potkrijepljeno znanošću. Nedavno je provedeno istraživanje na 13.406 parova švedskih sestara rođenih između 1991. i 2009.

godine koje je zaključilo da prvorođenci imaju veći indeks tjelesne mase i vjerojatnije da će pretili. Studija je također pokazala da su starije sestre rođenjem bile nešto lakše od svojih mlađih sestara. No kasnije, kako su odrasli i očekivali vlastitu djecu, imali su 2,4% viši BMI.

Studija je također otkrila da starije sestre imaju 29% veću vjerojatnost da će pretili, a 40% češće postanu pretile.

 

Postoje neke teorije zašto je to slučaj. Jedna od njih je znanstvena: čini se da su krvne žile koje opskrbljuju fetus hranjivim tvarima nešto rjeđe u slučajevima prve trudnoće.

Dakle, postoji mogućnost smanjenja hranjivih sastojaka zbog čega će pojedinac riskirati skladištenje više masnoće, ali to uravnotežuje.

Druga je teorija kulturološka i kaže da je vjerojatnije da će majke prehraniti svoje prvorođeno dijete od svoje mlađe djece. I ova prehrambena navika mogla bi se zadržati tijekom cijelog njihova života.

Iznesene su zanimljive točke. Dakle, sljedeći put kad se osjećate kao da ste se udebljali, samo svalite krivnju na svoju mlađu sestru i dopustite joj da plati vaše članstvo u GYM-u.


Leave your vote

401 Points
Upvote Downvote

Will Work For Cevapi

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button
close

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima.