Zanimljivo

Najveće ljudsko govno dugačko je 20 cm i datira iz 9. stoljeća

Smješten je u muzeju i opisan je kao „nezamjenjiv poput dragulja Crown“.

Najveće ljudsko govno koje imamo zabilježeno moglo bi vas zapanjiti, šokirati, iznenaditi ili odbiti.

Tako je zloglasan i poštovan da je smješten u muzeju, a čak je upoređivan s vrijednošću poput dragulja iz Britanske monarhije.

Koprolit banke Lloyds Bank ljudska je grmljavina koja datira iz 9. vijeka, a studije sugeriraju da pripada vikinškom čovjeku.

Povijesni kakac, koji se u znanstvenoj zajednici naziva velikim paleokalom ili koprolitom ili isušenim primjerom ljudske balege, otkriven je u Velikoj Britaniji davne 1972. godine.

Arheolozi iz arheološkog fonda York istraživali su područje koje će uskoro postati podružnica banke Lloyds u Yorku. Tamo su naišli na ovo nevjerovatno otkriće

Nagađa se kako su to uspjeli razlikovati između samo kamenja i drugih predmeta pronađenih u nečistoći, ali primjerak je predan službenicima koji su obavili neka ispitivanja i koji su došli do vrlo zanimljivih nalaza.

Prvo, važne stvari.

Dimenzije su mu 20 cm, a širine 5 cm, što je apsolutno nečuveno kad mislite da je uspio tako netaknut izaći iz nečije pozadine.

Iako će biti puno ljudi koji će tvrditi da su protjerali nešto daleko veće nakon teške noći pića ili nakon što su završili jedan pakleni izazov sa hranom, ovaj je službeno prepoznat.

Dakle, kad sljedeći put izbacite jedan duži i širi, nazovite vlasti.

Sljedeće što su istraživači otkrili bilo je ono što čovjek jede. Uspjeli su otkriti da je poo izveden iz prehrane uglavnom s mesom i kruhom, a izvana je opisan kao ‘vlažan i treseti’. To je mentalna slika ako smo je ikad čuli.

Ali čini se da čovjek koji je napravio ovu povijesnu i rekordnu turmu nije baš bio u top-top formi. U kakiju je pronađeno ‘nekoliko stotina parazitskih jajašaca, što je sugeriralo istraživačima da je čovjek iz 9. stoljeća bio prožet crijevnim crvima.

Gill Snape, student konzervator na smještaju u York Arcaeological Trust, rekao je: “Tko god ga je prošao, vjerojatno nije nastupio nekoliko dana, recimo. Ovaj je čovjek imao jako svrbež u crijevima.”

Računaju da je bio Viking, jer je York službeno bio vikinško naselje davnih 800-ih i zvao se Jórvík.

zaposlenik York Archaeological Trust i paleoskatolog (da, to je stvarna profesija), dr. Andrew Jones, dao je ovu nevjerovatnu izjavu: “Ovo je najuzbudljiviji izmet koji sam ikad vidio. Na svoj način, to je kao nezamjenjiv kao Crown Jewels.

Turd je sada smješten u jorškom Arheološkom resursnom centru i pretrpio je razoran incident 2003. godine kada je posjećen školski izlet. Učitelj je slučajno pokucao na displej i izmet se srušio i razbio u tri dijela. Službenici su mu od tada vratili gnjecavu slavu i sada ga možete vidjeti netaknutog.

Leave your vote

399 Points
Upvote Downvote

Will Work For Cevapi

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button
close

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.