Sport

Na Svjetskom prvenstvu zabranjen seks nevjenčanima, kazne do sedam godina zatvora

Predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će vrlo neobično za navijače zbog toga što se igra po zimi zbog ekstremnih vrućina, a postoji i set pravila o kojima do sada nisu morali razmišljati.

Jedno od pravila je i da je zabranjen seks van bračne zajednice i seks na jednu noć, a onima koji prekrše to pravilo prijeti i sedam godina zatvora.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je upozorila da se pravilnik odnosi na sve navijače bez obzira iz koje zemlje dolaze.

“Seks je zabranjen osim ako ste supružnici. Tamo sigurno neće biti seksa na jednu noć. Neće biti ni zabava. Svi moraju misliti na sebe i biti pristojni ako ne žele završiti u zatvoru”, otkrio je izvor iz policije za Daily Star.

I engleska vlada je upozorila svoje državljane da je seks van braka ilegalan u Kataru, a kazna za ovaj prekršaj je sedam godina zatvora.

Inače, možete biti uhapšeni i zbog izmjenjivanja nježnosti u javnosti, a homoseksualnost je strogo zabranjena te također vodi do zatvorske kazne od sedam godina.

“Kultura pića i zabave nakon utakmica je strogo zabranjena. Posljedice bi mogle biti veoma teške ako vas ulove. Ovo bi mogao biti jako loš turnir za navijače”, dodao je izvor.

Leave your vote

401 Points
Upvote Downvote

Will Work For Cevapi

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button
close

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.