Zanimljivo

DRŽALA MUŽA KAO ROBA Hrvatica je godinama TUKLA i zaključavala supruga u sobu i uzimala mu platu

Opštinski sud u Pazinu u Hrvatskoj saslušalo je ženu (64) iz Istre zbog osnovane sumnje da je počinila krivično delo protivpravnog lišavanja slobode i krivično delo nasilja u porodici. To je učinjeno jer je osumnjičena da je od 2017. godine do juna 2022. godine u jednom mestu u Istri postupala suprotno članu 10. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, odnosno da je zlostavljala muža (67).

Navodi se da je prema njemu svakodnevno bila fizički nasilna, da ga je vređala i omalovažavala, kao i da ga je sprečavala da se druži sa prijateljima i članovima porodice. Navodi se i da je išla na posao sa njim kako bi ga kontrolisala i naredila mu da joj preda platu, od čega bi mu potom dala manji iznos novca. Ona bi mu po povratku sa posla oduzimala vozilo, ključeve, vozačku dozvolu i telefon. Potom bi ga zaključavala u sobu i držala ga zaključanog.

Ovakvo ponašanje je prema žrtvi dovodilo je do toga da se on oseća poniženo, bezvredno i uplašeno. Županijski sud u Puli osumnjičenima je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od uticaja na učesnike u krivičnom postupku i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Leave your vote

399 Points
Upvote Downvote

Will Work For Cevapi

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button
close

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima.