Estrada

Reperima Džali i Bubi policija zatvorila studio, nalaze se pod istragom

Reperi Jasmin Fazlić poznatiji kao Džala Brat i Amar Hodžić poznatiji kao Buba Koreli osjete posljedice zbog hapšenja njihovog bliskog saradnika Admira Arnautovića Šrmka, jer im je policija još u septembru zatvorila muzički studio.

Ove prostorije su bile predmet istrage, zbog čega je bilo neophodno da se na njih stavi katanac sve dok traje proces.

– Kad je Šmrk uhapšen, policija je obavila pretres na tri lokacije na kojima je on provodio vrijeme, a jedna od njih je bila i studio Džale i Bube. Odmah je sve zapečaćeno i njima je rečeno da po zakonu ne smiju tu da borave sve dok traje istraga. To je bilo u septembru, a koliko ja znam, istraga još uvijek nije završena, tako da ne znam gdje njih dvojica sada prave pjesme. Možda koriste neki drugi studio privremeno, ali vidim da ne objavljuju pjesme kao ranije – kaže izvor Kurira.

Džala i Buba nisu bili dostupni za komentar na ovu temu.

Podsjetimo, menadžer trepera Admir Arnautović je uhapšen 2. septembra ove godine po nalogu tužilaštva Bosne i Hercegovine. Osim što je poznat kao blizak saradnik Džale Brata i Bube Korelija, Šmrk je i otac repera Inasa. Policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo tada su sproveli akciju u kojoj je uhapšen Arnautović, rođen 1980. u Sarajevu, dok je za A. M. raspisana operativna potraga s obzirom na to da nije zatečen na adresi stanovanja.

Leave your vote

400 Points
Upvote Downvote

Will Work For Cevapi

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button
close

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.