in

Jedan dio stadiona u BiH, drugi u Hrvatskoj, po loptu s pasošem

U Kostajnici, na stadionu na kojem treniraju igrači FK Partizan, doslovno se igra na teritoriju dvaju država. Jedan dio stadiona pripada Hrvatskoj, dok se ostatak stadiona nalazi u Bosni i Hercegovini.

Tako se u ovom malom gradu na sjeveru naše zemlje stanovici svakodnevno suočavaju s graničnim prelazima, ali apsurdno je da je sam stadion podijeljen na dva teritorija.

Čitava trećina stadiona se nalazi u Hrvatskoj, a među komponentama stadiona koje su u drugoj državi nalaze se pojedine aut-liije i klupe za rezervne igrače, zbog čega u šali igrači Kostajnice govore da s klupe gledaju utakmice kao iz Evropske unije.

Lopta koja napusti teren, praktično prelazi u susjednu zemlju, pa oni koji žele da je vrate, obično imaju sa sobom pasoš kako bi se izbjegla neugodnost i rasprava sa službenim licima.

“Hrvatski graničari nam još nisu tražili pasoše, ali jesu nekim ljudima koji tu obrađuju zemlju“, kazao je ranije u izjavi za Kurir predsjednik FK Partizan iz Kostajnice Zoran Avramović.

Fotografija stadiona iz Kostajnice dospjela je i na svjetski poznati Reddit, stranci će biti baš u čudu kada pročitaju u kakvim se situacijama nalaze sportisti u BiH.

(sportsport.ba)

What do you think?

Written by admin

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Italijanski golman suspendovan nakon što je procurio snimak seksa s djevojkom u WC-u

BEZ OBZIRA ŠTO JE ZDRAV, MOŽE BITI I JAKO OPASAN: Čaj u kesicama je čist otrov, a kada pročitate zašto neće vam biti dobro!