Menu

Nadal pogodio djevojčicu u glavu pa je poljubio: Ovo je najstrašniji trenutak u karijeri

Prvi teniser svijeta Rafael Nadal slavio je u 2. kolu Australian Opena protiv Argentinca Federica Delbonisa rezultatom 3:0 u setovimja (6:3, 7:6 (4) i 6:1), a veliku pažnju s tog meča privukla je djevojčica koju je španski teniser slučajno pogodio u glavu.

Sakupljačicu loptica Nadal je slučajno pogodio u glavu nakon jednog forhenda, a kako je udarac bio snažan, španski teniser je u odmah dotrčao do nje, izvinio se i u pokazao svoju veličinu.

https://twitter.com/irfanozbek/status/1220322992582004736?s=21


Iako je ostala na svom mjestu, Nadal je prišao djevojčici i pitao je za bol, a nakon toga je poljubio u obraz i izazvao erupciju oduševljena publike. 

Nakon meča novinari su pitali Nadala o pomenutoj situaciji, a on je još jednom pokazao svoju veličinu i rekao da se uplašio za zdravlje djevojčice. 

“Uplašio sam se za nju jer je loptica bila baš brza, on je stvarno hrabra djevojčica i ovo je jedan od najstrašnijih trenutaka koje sam imao u karijeri”, kazao je Nadal koji je objasnio da je djevojčicu lopta pogodila direktno u glavu, ali je u šaljivom tonu dodao da je ovo neće previše brinuti za 15 godina. 

Španac će u trećem kolu igrati protiv Pabla Carrena Buste koji je danas bio bolji ood Poljaka Petera Gojowczyka rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 6:1, 1:6 i 6:4.

Comments

comments

No comments

Leave a Reply

Playlist