in

“MOLIM VAS, SMANJITE MI KAZNU – NEMAM PRIMANJA” Darko Lazić u OČAJU molio policajce nakon što je grubo prekršio policijski čas

Pevač Darko Lazić u subotu je bio u automobilu koji je policija u okolini Šapca zaustavila u večernjim satima, za vreme policijskog časa. Folker i još dve osobe koje su se sa njim nalazile u vozilu privedeni su kod sudije po hitnom postupku, a zatim im je izrečena kazna.

Kako saznajemo, Darko je pred sudijom molio da se smanji iznos kazne jer tokom vanrednog stanja za vreme pandemije virusa korona nema primanja.

 Darko Lazić se nalazio u automobilu koji je zaustavila policija. Nije on vozio, a pored njega u autu su bile još dve osobe. Policija ih je po hitnom postupku sprovela kod sudije. Najveća kazna koju pojedinac može da dobije za ovakav prestup je 150.000 dinara, a Darko je molio da mu se taj iznos smanji – otkriva izvor za “Blic” i dodaje:

– Kako je folker objašnjavao pred sudijom, on je umetnik i trenutno nema primanja od kojih može da plati toliki iznos, jer trenutno ne nastupa. Kako ih je bilo troje u automobilu, sudija im je dodelio kaznu od po 80.000 dinara. Darko nije odmah platio ovaj iznos jer ima pravo da se žali na visinu kazne, i narednih dana može da uloži žalbu nadležnim organima.

Inače, Darko Lazić ima dosta prekršajnih prijava, a odazivanje sudu vešto izbegava zbog čega te prijave još uvek nisu procesuirane. Folkeru je još pre nekoliko godina zbog prekršaja oduzeta vozačka dozvola, koju nije imao ni tokom teške saobraćajke nakon koje se borio za život. Bez obzira na to što je tada zadobio teške telesne povrede, pevač je sebi ugrozio život svojom krivicom i nepoštovanjem zakona, nije imao vozačku dozvolu, a vozilom je upravljao pod dejstvom alkohola, zbog čega će odgovarati.

Kako dalje saznajemo, neke od Darkovih prijava su zastarele jer ga organi reda uglavnom nisu našli na adresi koju je prijavio u Brestaču. Postoji mogućnost da mu zbog brojnosti prekršaja i zato što je više puta napravio identično delo, prekršajne prijave budu preinačene u krivičnu.

Podsetimo, Darko Lazić je u oktobru 2018. godine doživeo tešku saobraćajku, kada je vozio pijan i bez vozačke dozvole, a tada je imao 1,39 promila alkohola u krvi. Bio je hospitalizovan, a lekari su se borili za njegov život. Folker je bio u komi, a u mesecima koji su usledili morao je da koristi kolica i štake. Više od mesec dana proveo je u Zemunskoj bolnici, a zatim je krajem novembra te godine oporavak nastavio u banji u Mladenovcu, gde je boravio sve do Božića. Imao je niz operacija, a u više navrata isticao je da se opametio, te da će savete lekara, kao i zakonske propise, ubuduće shvatati ozbiljno.

What do you think?

Written by admin

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

OVAJ LIK BUKVALNO NIJE REALAN: Za vreme POLICIJSKOG ČASA vozio sa 3,6 PROMILA, i to MU NIJE JEDINI PREKRŠAJ

Pivo “korona“ neće se više proizvoditi zbog koronavirusa