in

Pivo “korona“ neće se više proizvoditi zbog koronavirusa

U ovoj državi do sada je zabilježeno više od 1.500 potvrđenih infekcija i 50 smrtnih slučajeva

Proizvođač piva “Korona” obustavio je proizvodnju ovog pića zbog pandemije koronavirusa. Poznati brend pivare “Grupo Modelo”, čiji je nesretni naziv u centru svjetske zdravstvene krize, neće se proizvoditi u dogledno vrijeme, prenosi “Daily Mail”.

Pivara je objavila da je smanjila poslovanje na “najniži minimum” u skladu s nalogom meksičke vlade. No, meksička kompanija nagovijestila je da bi mogla nastaviti sa proizvodnjom piva ako bi se ova aktivnost proglasila poljoprivredom.

Manje bitne aktivnosti obustavljene kako bi se usporilo širenje koronavirusa

– Proizvodnja bi se mogla nastaviti ako vlada bude smatrala prikladnim da izda pojašnjenje kojim bi se pivo potvrdilo kao agroindustrijski proizvod – saopćio je “Grupo Modelo”.

Poljoprivreda i proizvodnja hrane jedan su od ključnih sektora koji i dalje mogu obavljati aktivnosti prema naredbi vlade Meksika. Manje bitne aktivnosti su obustavljene kako bi se usporilo širenje koronavirusa.

Meksička država Nuevo Leon objavila je da će zaustaviti distribuciju piva, što je izazvalo paničnu kupovinu. U Meksiku je do sada zabilježeno više od 1.500 potvrđenih infekcija koronavirusom i 50 smrtnih slučajeva.

What do you think?

Written by admin

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

“MOLIM VAS, SMANJITE MI KAZNU – NEMAM PRIMANJA” Darko Lazić u OČAJU molio policajce nakon što je grubo prekršio policijski čas

PSIHOPATA: Zalepio ženi vaginu superlepkom zato što ga je varala!