in

Seks jednom nedeljno produžava život!

Seks nije tu samo radi reprodukcije, zbližavanja s partnerom ili, kao mnogima, zabave, jer u njemu leži i puno više od toga.

Seks može poboljšati i zdravstveno stanje jer je odličan način za uklanjanje stresa, poboljšanje sna, snižavanje krvnog pritiska i jačanje imuniteta. I to nije sve, jer istraživanja su pokazala da seks može produžiti život.

Ipak, postavlja se pitanje – koliko ga često treba praktikovati?

Naučnici sa kalifornijskog univerziteta istraživali su seksualni život 129 majki koje su bile u vezama. One su im svakoga dana donosile izveštaje, govoreći koliko su zadovoljne svojom vezom, te koliko su često intimne sa svojim partnerima. Istraživači su osim toga od njih uzeli i uzorke krvi kako bi analizirali indikatore starenja.

Kad su uporedili njihove izveštaje s krvnim nalazima pronašli su zanimljiv obrazac. Naime, studija je pokazala da majke koje su sa svojim partnerima tokom te nedelje bile intimne barem jednom imale su puno duže telomere od onih koje s partnerima nisu bile uopšte.

Kako su zaključili, seks jednom nedeljno idealan je broj da usporite starenje i pomognete održavanju svog zdravlja, ali i ljubavne veze.

Dakle, seks jednom nedeljno produžava život!

Srbija DanasFoto: Profimedia

What do you think?

Written by admin

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

(VIDEO):Muž i komšije vadili ljubavnika iz nje!

Pronađena zmija sa ženskom glavom(VIDEO)