in

MASTURBRIRATE? Usporite malo, ovih pet znakova vam ukazuju da ste preterali

I previše samozadovoljavanja može da šteti.

Svi masturbiraju, to je već dobro poznato i u tome nema ničeg lošeg.

Međutim, stvar prelazi u domen lošeg kada iz ugađanja sebi prežete granicu i odete u zavisnost. Ovo je pet znakova da preterujete sa masturbacijom i da to ima velike negativne posledice.

Samozodovoljavanje
Foto: Profimedia/ilustracija

POVREĐUJETE SE

Niko ne može niti treba da određuje koliko je puta nedeljno normalno samozadovoljavati se, ali ako ste došli do te tačke da vas sve boli a vi ne prestajete, moguće je da se stvar otrgla kontroli i da se sve pretvorilo u kompulsivni poremećaj.

PRETERUJETE

Ako pod svakim znakom i najmanjeg stresa odmah pomišljate na masturbaciju kao na olakšanje, verovatno imate problem. U ovakvim slučajevima moguće je da masturbaciju koristite kao beg od svih problema.

LOŠE VAM UTIČE NA VEZU

Masturbacija u umerenim količinama je čak i poželjna, ali ako u tom preterujete na kraju ćete se udaljiti od partnera i stvoriti mnogo problema u vezi.

Masturbacija
Foto: Profimedia

NEGATIVNO UTIČE NA VAŠE VIĐENJE SEBE

Nema razloga da ne uživate u masturbaciji jer je to vreme koje posvećujete sebi. Međutim, ako umesto zadovoljstva stalno osećate strah, usamljenost i otupljenost, moguće je da preterujete.

NE MOŽETE DA SMANJITE

Znate da je aktivnost prerasla u opsesiju kada ne možete da smanjite intenzitet ili da je potpuno odbacite. Ako ste već pokušavali da smanjite količinu masturbiranja i nikako vam ne ide, trebalo bi da potražite stručnu pomoć.

Srbija Danas/thoughtcatalog.com

Foto: Profimedia

What do you think?

Written by admin

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

MILFOMANIJA: Evo zašto momci obožavaju starije žene

BOSANAC TAIB (65) ŽENIO SE 49 PUTA I SAD TRAŽI 50 ŽENU! Prvi put se oženio sa 11, decu ima ŠIROM EVROPE, a volim malo punije, od 70 do 90 kila! MRŠAVE I PLAVE NE DOLAZE U OBZIR!