in

Tuže pijetla jer glasno kukuriče ujutro: ‘Samo želimo spavati…’

Odvjetnik umirovljenog bračnog para koji se nedavno doselio u svoju vikendicu rekao je kako su njegovi “klijenti došli živjeti u miru” te da imaju pravo spavati

Pijetao Maurice ići će na sud zbog svog kukurikanja. Francuski par na otoku Oléron odlučio je tužiti jadnog pijetla za – zagađenje bukom. Njegova vlasnica rekla je za CNN kako je ovo prvi put u njezinom životu da se itko žali na kukurikanje njezinog pijetla. 

Vlasnica pijetla nada se da će pronaći rješenje, a presudu očekuje u rujnu. 

– Nadam se da će ovi ljudi shvatiti poantu ruralne sredine – rekla je, prenosi Standard. Tvrdi kako je jedino rješenje da par koji je tužio pijetla shvati da je selo i dalje selo te da moraju tolerirati kukurikanje. Svom pijetlu je pokušala zvučno izolirati kokošinjac ili ga staviti u kuću ujutro. 

– Želim zaštititi sve pijetlove u Francuskom – rekla je vlasnica. 

Odvjetnik umirovljenog bračnog para koji se nedavno doselio u svoju vikendicu rekao je kako su njegovi “klijenti došli živjeti u miru” te da imaju pravo spavati. 

U Puli tužili psa Medu zbog lajanja 

Francuski slučaj podsjeća i na slučaj psa Mede iz Peroja pokraj Pule koji je tri godine života proveo u kućnom pritvoru prema odluci pulskog suda. Susjedi su Medu tužili “jer stalno laje” pa je bio u pritvoru od 22 sata do 7 ujutro. 

– Taj pas je non-stop lajao. Svaki važan događaj u životu, kao što je sinova promocija nakon diplome, moj rođendan… taj pas upropasti svojim lavežom. Počela mi je opadati i kosa – rekla je susjeda Veselka Vukotić na sudu još prije nekoliko mjeseci.

Naposljetku je Medo oslobođen krivice, a nakon tri godine (pola svog života), ponovno je slobodan. 

What do you think?

Written by admin

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Video iz Zagreba: Da si skrati put, majstor ode u krivi smjer

Suprug je promijenio spol: Sad žive kao dvije žene i – uživaju