in

Policajci zavezali ženu za motor i vukli je putem, jedan je šibao

Trojica kenijskih policajaca uhapšena su nakon objavljivanja snimka na društvenim mrežama na kojem jedan od njih vuče po zemlji dvadesetjednogodišnju djevojku privezanu za motocikl, izvijestio je BBC.

Policajci su optužili nesrećnu djevojku za učešće u pljački i na snimku se vidi kako je jedan od policajaca šiba dok ga ona moli da prestane.

Prema dostupnim informacijama, intervenisali su građani okruga Nakuru, izvukli djevojku iz ruku policajaca i smjestili je u bolnicu sa slomljenom nogom i drugim povredama koje je zadobila.

Ovo nije izolovan ili rijedak slučaj policijske brutalnosti u Keniji.

Prema tvrdnjama svjedoka, samo prošle nedjelje policija je likvidirala 15 ljudi tokom policijskog časa uvedenog da bi se spriječilo širenje korona virusa.

Među ubijenima je i trinaestogodišnji Jasin Mojo, za čije ubistvo je predstavnik kenijske policije rekao izvještaču BBC-ja da je u pitanju “nesrećan slučaj koji se dogodio dok je policija pucala u vazduh da bi rastjerala masu”.

Javnost je zahtijevala hapšenje i procesuiranje policajaca-ubica, ali do sada, vlasti nisu ništa preduzele.

Izvještaj o stanju ljudskih prava u Keniji koji su objavile UN uključuje i dokaze o rasprostranjenom policijskom nasilju u 182 lokalne zajednice, a navode se česta prebijanja, upotreba bojeve municije i suzavca, seksualno napastvovanje i imovinska šteta.

“Molila sam za milost, ali policajac nije htio ni da me pogleda. Nisam ni shvatila za šta sam optužena”, izjavila je iz svog bolničkog kreveta djevojka koju su kenijski policajci motorciklom vukli po drumu.

Odjeljenje za kriminalnističke istrage kenijske policije saopštilo je da su trojica policajaca u pritvoru i da sarađuju sa istražnim timom.

Upozoravamo vas da snimak može biti uznemirujućeg karaktera.

https://www.facebook.com/watch/?v=262650784806502

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Upoznao je devojku na Fejsbuku, izašao sa njom na kafu i ZALJUBIO SE DO UŠIJU: Venčali su se 2. juna, a prve bračne noći POČEO JE DA SHVATA U ŠTA SE UPLEO (VIDEO)

ŠOK VIDEO SA SLAVKINOG GROBA: Sestriću ostavljam zamrzivač od 30 litara! Cepali se od smeha dok je čitan testament?!