in

Estradnjaci “pod šapom” mafije: Ucenjuju ih i reketiraju, teraju da rade sve što im se kaže

– Zadužio sam se zbog kocke, a deo para uzimao sam i pod kamatu kod zelenaša – rekao je jednom prilikom Darko Lazić

Sprega između kriminala i estrade oduvek je bila poznata javnosti, no, u poslednje vreme taj problem sve veći po pevače, jer novac stečen od bavljenja kriminalom i drugim nezakonitim i mutnim poslovima mafijaši već godinama ulažu u karijeru muzičkih zvezda, kako bi ga na taj način ubacili u legalne tokove.

Kriminalci koji se u javnosti predstavljaju kao biznismeni, menadžeri i producenti, ulažu na desetine hiljada evra za pesme, spotove i organizaciju koncerata, da bi kasnije uzimali i više od polovine zarade muzičara, a Darko Lazić, Maja Berović i Rasta samo su neki od mnogobrojnih pevača koji su imali problem, tvrdi Kurir.

Dara Bubamara : BalkanCelebs

Pevači u takozvanim estradni kriminal ulaze najčešće zbog pozajmljivanjem novca, dok su pak neki ucenjivani, a prećeno je, ne samo njima, nego i članovima njihovih porodica.

– Kriminalci reketiraju i ucenjuju pola estrade. Pored ulaganja u estradne zvezde, kako bi se na taj način oprale pare, mafijaši reketiraju pevače i one iz tog posla za koje znaju da imaju para, pritom, ne biraju sredstva. Nedavno smo imali slučajeve ucenjivanja poznatog repera i jutjubera, kojima su tražene velike svote novca uz jezive pretnje i poruke upozorenja – kaže izvor za pomenuti list.

RASTA OSTAJE U PRITVORU: Policija pretresla reperov stan i pronašla još  kilogram droge | Novosti.RS

Darko Lazić, jedan od najpopularnijih pevača u Srbiji, pre više od dve godine bio je u dugovima od 400.000 evra, koje nije mogao da vrati.

– Zadužio sam se zbog kocke, a deo para uzimao sam i pod kamatu kod zelenaša – rekao je tada Darko.

Čim je to javno rekao, Laziću su se javili ljudi iz inostranstva, koji su mu ponudili da isplate njegove dugove, a da mu zauzvrat oni ugovaraju nastupe i uzimaju procenat od zarade. S obzirom na to da je bio u bezizlaznoj situaciji, Darko je na ovo pristao.

Poznati reper Stefan Đurić Rasta, koji je nedavno uhapšen zbog droge, navodno, sarađuje, između ostalog, i sa ljudima među kojima ima i onih sa druge strane zakona i koji mu ugovaraju nastupe i poslove vezane za njegovu karijeru, koja je, inače, poslednjih godina u velikom usponu, tvrdi pomenuti list.

U uspešnu karijeru sarajevskog dvojca Bube Korelija, koji je bio osuđen za trgovinu drogom, i Džala Brata, inače veoma popularnog na Balkanu, do sada je upumpano na stotine hiljada evra novca.

MAJA BEROVIĆ ZAVRŠILA U ČUVENOM KVIZU SLAGALICA! O ovome priča cela Srbija,  evo o čemu se radi

U slučaju popularne pevačice Maje Berović najbolje se vidi kako i dokle su u stanju da idu mafijaši.

Pre više od godinu dana ona je jedva izvukla živu glavu kad su kriminalci iz dijaspore počeli da je pritiskaju da mora da sarađuje sa njima, odnosno da joj oni ugovaraju nastupe i uzimaju procenat od zarade, videvši da je naša najtraženija pevačica.

Kada ih je odbila, s obzirom na to da nikada nije imala dodirnih tačaka sa bilo kakvim kriminogenim strukturama, usledila je osveta. Najpre su bacili eksplozivnu napravu na njenu kuću u beogradskom naselju Lisičji potok, pa su počeli da joj šalju preteće poruke u kojima je upozoravaju da promeni odluku i da se priključi njihovom “timu”.

Međutim, Maja je i dalje odbijala njihovu ponudu. Onda su oni 2019. godine, nakon Berovićkinog nastupa u Mostaru, poslali svoje ljude, koji su izrešetali kombi u koje su bili njeni muzičari iz benda. Pevačica je bila u autu iza i stravičan prizor mogla je da posmatra uživo.

Has Senidah been internally selected to represent Slovenia at the 2020  Eurovision Song Contest? - ESCXTRA.com

– Jedan deo tih mafijaških poslova se uvek pojavi tamo gde ima novca i onda kada je uočeno od strane tih kriminalnih grupa, sredina, ideologa mafije, da se na estradi obrće ogroman novac, i to ne samo u našoj zemlji, jer naša estrada je svakog dana u Evropi, ušli su u posao – kaže Božo Spasić, nekadašnji operativac Službe bezbednosti  i dodaje:

– To rade preko raznih potplaćenih menadžera, organizatora koncerata, onih koji obezbeđuju sale, koji dovode publiku na te koncerte. Onda mafija selektuje bogate građane u zemlji i inostranstvu, kojima nameću da im estrada peva za ogromne količine novca.

Buba Corelli-Dusmani/Dzip (Demo) - video dailymotion

What do you think?

Written by admin

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

SRAMOTA U HRVATSKOJ: PIJANI POLICAJCI DIRAJU SE DILDOM, MAČUJU SE PIVAMA U GAĆAMA

Svaka deseta osoba gleda u telefon za vrijeme seksa