Lifestyle

Na što trebate paziti ako ste u vezi s nekim to je bio prevaren?

Prevara je jako ružno i traumatično iskustvo za onoga tko je bio prevaren. Ako izlazite s nekim tko je nedavno prevaren, evo nekoliko stvari koje treba imati na umu, prema riječima psihologinje Kerin Enderson Abel (Karin Anderson Abrell).

Budite vjerni

Ovo se podrazumijeva, ali ako je vaš partner bio prevaren, možda će im trebati dodatna uvjeravanja, jer mogu ući u vezu s pojačanom tjeskobom zbog vjernosti, objašnjava Karin. Bez obzira u kakvoj ste vezi, najvažnije je da budete iskreni i vjerni i da ne dođe do varanja jer će vaš partner tek onda izgubiti vjeru u veze.

Ne dajite razlog za sumnju

– Ponašajte se na način koji im pruža najveću sigurnost i samopouzdanje. Pokažite im da ste vjerni i uvjerite ih u to – savjetuje psihologinja.

Nemojte koketirati s drugim ljudima, budite otvoreni i iskreni prema svom partneru, budite dosljedni. Trudite se oko njega i pokažite mu pažnju. Ako niste spremni za tako nešto, nemojte se ni upuštati u vezu, pogotovo ne s nekim tko je u prijašnjoj vezi bio prevaren i povrijeđen.

Budite nježni

Iako je važno biti suosjećajan i podržavati vašeg partnera, ipak, s druge strane, treba prepoznati kada ste vi napravili sve što je u vašoj moći.

– Pokažite im suosjećanje, ali znajte granice. Isto tako vi morate njima vjerovati da oni vide u vama sve najbolje i da ne projiciraju traume iz prošlosti na vama – govori Karin.

Ne popravljajte njihove rane

– Postoje ljudi koji imaju kompleks spasitelja i oni bi mogli preuzeti previše procesa ozdravljenja za svog partnera. Onaj ko je prevaren zračiti će takvom energijom, ali nije posao novog partnera da to popravi – objašnjava Karin.

Nije lako biti prevaren, ali isto tako nije lako biti s nekim tko sumnja da ćete ga vi prevariti. Pokušajte najbolje što možete pokazati partneru da vam se može vjerovati. Budite strpljivi i naučite ih da ponovno vjeruju, a pritom ostanite vjerni sebi i vlastitim potrebama

Leave your vote

400 Points
Upvote Downvote

Related Articles

Back to top button
close

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima.