in

Sramota današnjih veza: Par mjeseci smo super, a onda hladan tuš

Primijetili ste da se u vašim vezama ponavlja jedna ista stvar – prva dva-tri mjeseca sve ide kao podmazano, a onda partner, naizgled odjednom, izgubi interesovanje za vas?

Evo koji su najčešći razlozi za to.

Na različitim ste “stranama”

Jako je važno da i vi i partner želite isto od veze. Prvih mjesec-dva muškarci obično “opipavaju” situaciju u vezi, odnosno provjeravaju koliko ste kompatibilni i žele li da nastave vezu.

Žene, s druge strane, uglavnom ne ulaze sa nekim u vezu dok nisu sigurne da to zaista žele, tako da im najčešće nije potreban “probni” period.

Muškarcima je potrebno duže da odluče da li žele vezu, a ako osjete imalo pritiska u vezi sa tim, bježaće glavom bez obzira.

Niste mu dali prostora da odluči šta želi

Pripadnicima “jačeg” pola su potrebni vrijeme i prostor da odluče šta žele. Kao što smo rekli, oni na početku prosto puštaju da se veza odvija kako bi vidjeli da li žele nešto ozbiljnije, a ako mu ne date prostora i vremena da razmisli o svemu, osjećaće pritisak da vas usreći. I pobjeći će.

Zaljubljenost je iščezla

Zaljubljenost i privlačnost na početku veze čine da sve teče glatko, ali da bi veza postala ozbiljnija i duže opstala, potrebni su emocionalna povezanost i zajedničke vrednosti.

Dakle, možda ste kratkoročno odgovarali jedno drugom, ali među vama nema onoga što je potrebno za nešto više.

What do you think?

400 Points
Upvote Downvote

Written by Zara Clauda

Ima li izuzetka ili jednom preljubnik, uvijek preljubnik?

Nekoliko znakova da biste što prije trebali prekinuti s partnerom