in

Pripreme “Zmajica” za Eurobasket počinju 9. maja: Dogovorena četiri kontrolna meča

Pripreme ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za nastup na Evropskom prvenstvu (od 17. do 27. juna) počet će okupljanjem igračica u Sarajevu koje je zakazano za 9. maj.

– Dan kasnije bit će obavljen sistematski pregled ekipe, a zatim će se članovi stručnog štaba i reprezentativke otputovati na Vlašić, gdje će trenirati 12 dana, saopćeno je iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Prve dvije prijateljske utakmice na pripremama naša selekcija će odigrati protiv reprezentacije Hrvatske u Poreču 29. i 30. maja. Planirani su i mečevi protiv Crne Gore u Podgorici 5. i 6. juna, s tim da je otvorena mogućnost ugovaranja još jednog ili dva pripremna susreta. Završni dio priprema naše “Zmajice” odradit će u Tuzli nakon povratka iz crnogorske prijestolnice, odakle će 13. juna s tamošnjeg aerodroma otputovati za Francusku.

Podsjetimo, ženska reprezentacija BiH na Eurobasketu će biti u grupi C sa Turskom, Belgijom i Slovenijom. Utakmice prve faze EP naš nacionalni tim igrat će u Strazburu od 17. do 20. juna.

What do you think?

369 Points
Upvote Downvote

Written by admin

Prvak ABA lige sljedeće sezone u Euroligi

Redži Miler otvoreno, da me Džordan zvao u Čikago rekao bih mu da od****