in

Muškarac saznao da je žena posle 66 godina!

Pacijent visok 1,37 metara odrastao je kao siroče, nema testise i prestao je da raste posle puberteta.

Jedan 66-godišnjak koji je ceo život živeo verujući da je muškarac šokirao se kada je, posle posete lekaru u Hong Kongu zbog otečenog stomaka, saznao da je zapravo žena.

Lekari su shvatili da je pacijent žensko pošto su otkrili da je uzrok otečenog stomaka cista na jajniku, prenosi AFP pozivajući se na „Medicinski žurnal Hong Konga“.

Ovakvo stanje rezultat je dva retka genetska poremećaja. Pacijent ima Tarnerov sindrom koji pogađa devojčice i žene i rezultira problemom sa hromozomima, neplodnošću i niskim rastom ali i urođenu adrenalnu hiperplaziju koja podrazumeva povećan broj muških hormona zbog čega pacijent, koji ima bradu i „mirkopenis“ deluje kao muškarac.

– Da nije bilo velike ciste na jajniku, možda nikada ne bismo saznali za ovo intrigantno medicinsko stanje – navelo je sedam lekara iz dve gradske bolnice koji su napisali studiju.
Pacijent visok 1,37 metara odrastao je kao siroče, nema testise i prestao je da raste posle puberteta.

Lekari kažu da u medicinskoj literaturi postoji samo šest slučajeva oba genetska poremećaja. Tarnerov sindrom pogađa jednu u 2.500 do 3.000 žena.

Kineski pacijent rođen u Vijetnamu odlučio je da se i dalje predstavlja kao muškarac i moguće je da će mu biti potrebna zamena testosterona, navodi se u studiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

What do you think?

361 Points
Upvote Downvote

Written by Luna

Udaje se za svoj jorgan: Pošto nema partnera, ova žena je donela bizarnu odluku (VIDEO)

Završio u zatvoru jer je unajmljivao striptizete da plešu komšijama pred vratima