in

Ovo je grad u kojem je sramota imati samo jednu devojku!

Grad Dunguan je zaista neobično mesto – u njemu muškarci nemaju nikakve šanse da budu sami, a žene plaćaju troškove na sastancima. Mnoge muškarce širom sveta muči pitanje kako pronaći devojku, ali ne i stanovnike kineskog grada Dunguana.

Tamo je razlika između broja žena i muškaraca velika, pa na svakih 89 muškaraca dolazi 100 žena, što je prouzrokovano politikom zapošljavanja – lokalne fabrike stalno traže ženske radnike, dok se muškarci masovno iseljavaju.

Zbog „deficita“ muškaraca, ne čudi što jedan muškarac ima i po tri devojke, a jedan od njih je čak izjavio da bi „bilo sramota imati samo jednu devojku“.

Iako je za trend poliamorije u tom gradu zaslužna industrija, čini se da se muškarci ne bune.

– U gradu je mnogo lakše naći devojku nego posao. Ja ih imam tri, kao i mnogo mojih prijatelja. Te devojke međusobno znaju sve jedna o drugoj, ništa se ne krije – rekao je tamošnji radnik u fabrici Sijao Lin.

– Svi ovu situaciju smatramo normalnom. Svuda su predivne, mlade devojke, pa bi bila šteta da budu same. Njihov cilj nije novac ili nešto drugo, prirodno je da žele muško društvo – rekao Lin.

Tamo isto nije neobično da žene plate piće ili večeru, s obzirom na to da su većinom zaposlene.

Tanjug

Foto: Profimedia

What do you think?

331 points
Upvote Downvote

Written by Jasmin Knežević

VIC DANA: Haso traži lek za Fatu

Bizarni običaji: Nevesta je morala da spava sa svim muškarcima na venčanju