in

„Pao Viber, ne mogu da otvorim Gmail…“: Ljudima masovno ne rade aplikacije – evo šta je u pitanju i kako da rešite problem

„Pao Viber, ne mogu da otvorim Gmail…“: Ljudima masovno ne rade aplikacije – evo šta je u pitanju i kako da rešite problem

Share Button

Korisnici Android mobilnih telefona požalili su se da im od juče ne funkcionišu aplikacije koje svakodnevno koriste, kao što su Gmail i Viber, zbog čega je Gugl morao da reaguje i ponudio rešenje ovog problema.

Ovaj servis poručio je korisnicima da je svestan problema koji uzrokuju nefunkcionisanje ovih aplikacija i da postoji način na koji sami mogu da ga reše.

Naime, kako navode, radi se o „nepoznatoj grešci u ažuriranju Android sistema“, odnosno u komponenti Android Webview, koja omogućava programerima da prikazuju veb stranice u svojim aplikacijama, za šta su odmah ponudili rešenje.

Potrebno je da otvorite podešavanja na svom telefonu (Settings) i uđete u aplikacije (Apps). Zatim je među ponuđenim stavkama neophodno pronaći „Android Webview“ i kliknuti na tri tačke u gornjem desnom uglu i pritisnuti „deinstaliraj ažuriranja“ (Uninstall updates).

Jednostavniji put do ove aplikacije možete da pronađete na linku, koji će vas direktno odvesti do nje na Gugl plej storu, gde možete da je ažurirate.

Ranije je bilo neophodno da deinstalirate ažuriranja kako bi pomenute aplikacije ponovo funkcionisale, a od kada je Gugl detektovao problem, ažuriranje je moguće i na ovaj način.

BLIC

FOTO: SHUTTERSTOCK

Share Button

(Visited 1.166 times, 1 visits today)

Comments

comments

What do you think?

400 Points
Upvote Downvote

Written by Jasmin Knežević

VIDEO:Penis ribe izazvale haos na plaži! Izgledaju kao muški polni organ, kad ih vidite izbliza prestravićete se

Ovi kućni uređaji mogu da vas špijuniraju