in

“Sahranili” penzionerku koja je preminula od koronavirusa, nakon 10 dana žena se pojavila kod kuće živa i zdrava

Španjolka za koju je porodica vjerovala da je umrla od koronavirusa iznenadila je svoju rodbinu vrativši se kući devet dana nakon što im je rečeno da je sahranjena.

Nakon što je došlo do zabune oko imena, porodica 85-godišnje Rohelije Blanko obavještena je da je penzionerka umrla od kovida-19 13. januara, a njena sahrana je bila sljedećeg dana.
Zbog protokola tokom epidemije koronavirusa porodica nije mogla da prisustvuje sahrani.

Kada je u subotu stigla živa i zdrava u dom za njegu u Hoveu, na sjeveru Španije, gdje takođe živio njen suprug Ramon, on je bio izvan sebe, da bi se na kraju ispostavilo da je umrla žena koja je dijelila sobu sa Rohelijom.

Nadležni iz fondacije “San Rosendo”, koja vodi dom za njegu, rekli su da je došlo do greške kada su Blanko i drugi stanovnici koji su imali pozitivan test na KOVID-19 prebačeni u drugi dom za njegu 29. decembra na specijalizovano liječenje.

– Među premještenim starijim ljudima bile su dvije žene kojima je dodijeljena ista soba, rekli su iz fondacije te izrazili žaljenje zbog “nesretnog incidenta”, prenosi Mondo.

What do you think?

369 Points
Upvote Downvote

Written by Zara Clauda

Bivši dečko učiteljice koja je spavala s učenikom (15): Htjela je 6 puta na dan. Nisam to mogao podnijeti

Mučna ispovijest muškarca iz Hrvatske: “Imao sam 16, u autu me silovala starija psihologinja, plakao sam dok me svlačila…”