in

Zar je dotle došlo, Kenane: Zbog 20 eura granični policajac ostao bez posla

Radi se o policajcu koji je, prema presudi Suda BiH, 13. jula 2019. godine na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Brod, kao pripadnik Granične policije BiH, obavljajući poslove granične kontrole na ulazu u BiH, prilikom kontrole Peugeota holandskih registarskih oznaka, od vozača i njegove supruge zatražio dar.


Direktor Granične policije BiH Zoran Galić donio je rješenje o prestanku radnog odnosa za policijskog službenika K. N. koji je obavljao poslove policajca za graničnu kontrolu u Jedinici granične policije u Bosanskom Brodu.


Kako je saopćeno iz Granične policije BiH, Disciplinska komisija za policijske službenike Granične policije BiH prethodno je protiv njega pokrenula disciplinski postupak zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi te je zbog težih povreda službenih dužnosti privremeno suspendovan.


S obzirom na to da je Sud BiH u međuvremenu donio pravosnažnu presudu kojom je okončan postupak protiv ovog policajca i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, Galić je za njega, u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima BiH, donio rješenje o prestanku radnog odnosa.


“Direktor GPBiH Zoran Galić kazao je da je trajno opredjeljenje GPBiH da se suprotstavi svim oblicima kriminalnih i koruptivnih radnji policijskih službenika Granične policije BiH te da će se najoštrije sankcionirati oni koji na bilo koji način sudjeluju u kriminalnim radnjama”, saopćeno je iz GPBiH.


Radi se o policajcu Kenanu N., koji je, prema presudi Suda BiH, 13. jula 2019. godine na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Brod, kao pripadnik Granične policije BiH, obavljajući poslove granične kontrole na ulazu u BiH, prilikom kontrole Peugeota holandskih registarskih oznaka, od vozača i njegove supruge zatražio dar.


Iako je, nakon izvršenih provjera, bio svjestan da i vozilo i putnici ispunjavaju uvjete za ulazak u BiH, od njih je zahtijevao da mu plate kako bi ih pustio da uđu u BiH.
Nakon što je primio novčanicu od 20 eura, dozvolio im je prelazak na teritoriju BiH.

What do you think?

369 Points
Upvote Downvote

Written by admin

Šokantna ispovijest: “Pijan sam oduzeo nevinost kćerki svoje djevojke, šta da radim?!”

Dvejn Vejd postao suvlasnik Juta Džeza