in

Zbog blokade Sueskog kanala u Britaniji zavladala nestašica vrtnih patuljaka

Dijeljenja: |
16.4.2021. u 18:43

Povećana potražnja tokom mjera zatvaranja zbog koronavirusa i problemi s opskrbom zbog blokade Sueskog kanala izazvali su u Britaniji nestašicu vrtnih patuljaka.

Maleni bradati likovi, često s lopatom ili štapom za pecanje u ruci, obožavani su ukrasi britanskih vrtova još od 19. stoljeća. Ali s blokadom Sueskog kanala izazvanom nasukavanjem kontejnerskog broda zalihe vrtnih čuvara u Britaniji presušile su. Mnogi od njih, napravljeni od plastike, kamena ili betona, zaglavili su u brodskim kontejnerima čekajući na isporuku.

Voditelj Garden Centre Association Iain Wylie kaže da su opskrbni lanci pod pritiskom potražnje u pandemiji i blokade kanala.
“Vrtni centri pogođeni su zbog blokade kanala nestašicama robe, isto kao i druge industrije”, kazao je Wylie, te dodao: “Namještaj za vrt, ukrasi, sve je to u brodskim kontejnerima negdje.”

Ian Byrne, iz lanca Highfield Garden World u Gloucestershireu na zapadu Engleske kaže da je s pandemijom porasla potražnja za vrtnim patuljicma:  “Nismo nijednog dobili već šest mjeseci“. (index.hr)

What do you think?

361 Points
Upvote Downvote

Written by Luna

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Džonkel Džons na korak do evropske titule

Lapsus nasmijao regiju: “Ja sam primio ovu Raiffeisen vakcinu”