in

Petev: Ne mogu zamisliti da ostanemo bez naših ključnih igrača

Najava o formiranju Superlige u kojoj bi učestvovali najbogatiji klubovi izazvala je brojne reakcije ne samo sportske javnosti već i evropskih političara. Svi su jedinstveni da bi ovo takmičenje ugrozilo izvorne fudbalske vrijednosti te uskratilo mogućnost razvoja i napredovanja malih nacionalnih liga.

– Fudbal je za sve, bogate i siromašne – rekao je selektor naše reprezentacije Ivajlo Petev (Ivaylo), te dodaje: – A ne za industriju novca u kojoj će svi biti uskraćeni. Fudbal je najpopularniji sport upravo zato što je dostupan svima i što malim klubovima pruža mogućnost da pobijede velike. U takvom fudbalu svi uživamo, a ako je motiv samo zarada onda tu nema ljepote ni izazova kako za igrače tako i za navijače.UEFA je najavila sankcije za klubove Superlige, ali i igrače ovih klubova kojima bi mogao biti onemogućen nastup za njihove reprezentacije.
– Sve je to još uvijek neizvjesno. Jednostavno, ne mogu zamisliti da ostanemo bez naših ključnih igrača a siguran sam da bi to ozbiljno uticalo i ugrozilo sam kvalitet takmičenja. Mislim da ipak, do toga neće doći, zaključuje Petev.

What do you think?

331 Points
Upvote Downvote

Written by Amar Spahic

Tuhel: Nisam bio uključen u odlučivanje, a nisu ni moji igrači

“Der Spiegel”: Florentino Peres ne govori istinu