in

I dalje prima plaću a na poslu se nije pojavio 15 godina

Zaposlenom u bolnici u kalabrijskom gradu Katancaro i dalje se redovno isplaćuje plaća iako se na radnom mjestu posljednji put pojavio 2005.

godine.Italijanska štampa radnika opisuje kao „kralja odsutnih“ jer je oborio nacionalni rekord navodno izbjegavajući rad tokom punih 15 godina, prenosi Guardian.

Policija kaže da je zaposlenom u bolnici mjesečna zarada redovno isplaćivana i da je iznos njegovih nezarađenih plaća narasla na iznos od 538.000 eura.

Neradnik-rekorder na posao u bolnici u gradu Katancaro, u Kalabriji, posljednji put je otišao 2005. godine.Muškarac koji sada ima 67 godina, suočava se sa optužbama za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje i teško iznuđivanje.

Šest menadžera bolnice također je obuhvaćeno istragom zbog sumnje da su mu omogućili da izostaje sa posla, a da bude plaćen, što nije nezamisliv slučaj u italijanskom javnom sektoru.

U istrazi nazvanoj komično “Part Time”, policija je prikupila dokaze iz evidencije o prisustvu i platama, kao i izjave svjedoka od kolega.„Kralj odsutnih“ je, navodno, 2005. godine prijetio direktorici bolnice da bi je spriječio da podnese disciplinsku prijavu zbog njegovog izostanka sa posla.

Direktorica je ubrzo otišla u penziju, a njegovo odsustvo nije se prekidalo jer novi direktor niti kadrovska služba nisu provjeravali njegov slučaj, navodi policija.

What do you think?

396 Points
Upvote Downvote

Written by Luna

Samo 48 sati nakon osnivanja raspada se Superliga

Krdo jelena u Londonu iznenadilo stanovnike