in

Supružnici iz Britanije napustili poslove, sina ispisali iz škole i krenuli na put oko svijeta

Supružnici iz Velike Britanije prodali su sve što imaju, sa 150.000 funti htjeli su da obiđu svijet, a onda ih je zaustavila pandemija.

Učiteljica Kloi (Khloe) i informatičar Džej Hamond (Jay Hammond) prvo su u februaru prošle godine dali otkaze na stalnim i sigurnim radnim mjestima, zatim su prodali sve što su posjedovali i ispisali sina Olivera  iz škole, da bi na kraju svega s iznosom od 150.000 funti krenuli u avanturu života – na put oko svijeta.

– Bili smo vrlo mladi kad smo dobili dijete i logičan sljedeći korak nakon roditeljstva bio je započeti štednju i osigurati stabilan dom. Međutim, nakon što smo u proljeće 2019. uzeli mjesec dana odmora kako bismo istražili i upoznali jugoistočnu Aziju, potpuno nas je obuzela ‘putnička groznica’ – odlučili smo da želimo stalno da putujemo, zbog čega je naša želja za kupovinom vlastite kuće do daljnjega stavljena na čekanje – kažu supružnici.

Par je sljedećih godinu dana proveo smišljajući kako ostvariti svoj san. Na šest mjeseci preselili su se kod Kloinih roditelja kako bi na iznajmljivanju stana uštedjeli što više novca. Prodali su sve osim nekoliko sentimentalnih predmeta, a Džeju je, otkrivaju, bilo naročito teško da se zauvijek oprosti od omiljenog računara i igrica.

Nakon nekoliko frustrirajućih mjeseci koje su morali da provedu u lockdownu u Velikoj Britaniji, odlučili su barem da putuju Evropom.

What do you think?

320 Points
Upvote Downvote

Written by Luna

Vrući snimci iz Zadruge zapalili internet: Kristijanu uletila u tuš, on krenuo da je ljubi

Ona ima 28, on 76 godina i planiraju brak