in

REALITY HOROR U KOJI JE NA ZAPADU TEŠKO POVJEROVATI: Mladi Rus postao zvijezda showa iako to ne želi, postao je ikona defetizma

Molio je publiku da ne glasa za njega, no baš zbog toga što nije želio biti u showu, bio im je još draži…
Za Vladislava Ivanova  reality TV show postao je noćna mora iz koje nije mogao pobjeći 3 mjeseca. Mladog, naočitog Rusa, 27-godišnjeg modela, koji je radio kao prevoditelj u kineskom showu ‘Produce Camp 2021’, nagovorili su da se pridruži kao natjecatelj.

Vrlo je brzo požalio.  Nije dugo trebalo da shvati kako mu se svjetla pozornice ne sviđaju, pjevanje pred publikom ga nimalo ne zabavlja, a sve skupa je puno više napornog rada nego što je očekivao.  Uskoro je shvatio još jednu stvar – koliko god mrzi biti u showu, ne može ga napustiti zbog drakonskih kazni u ugovoru kojeg je potpisao, prenosi Guardian. Cilj emisije je da se natjecatelji natječu za priliku da oforme 11-člani boy band.

Neželjena ikona

Sljedećih tjedana molio je publiku da ga izbace iz programa, očito polovično izvodio pjesme, no bilo je kasno –  kineska publika zavoljela je mladog Rusa, a njegovo nevoljko pjevanje samo je pojačavala njegov status kao ikone sung-kulture  – kineskog koncepta defetizma, s kojim su se mladi Kinezi poistovjetili.   Bilo je naravno i onih koji su ga podržavali iz čiste zluradosti i nagovarali druge da glasaju za Vladimira. „Dajte njemu 9-9-6“, ciljajući na kronični prekomjerni rad u kineskoj digitalnoj kulturi, gdje se radi od 9 ujutro do 9 navečer, šest dana u tjednu.


Dašak rasizma

“Molim vas, nemojte me tjerati da idem u finale, umoran sam”, rekao je Ivanov publici u jednoj epizodi. Publika je glasala za njega baš zato jer nije htio biti tamo, a ni producentima nije bilo mrsko imati natjecatelja  koji čitavom showu daje međunarodni look. Tijekom sljedeća tri mjeseca ostao je ‘zarobljen’ u emisiji, a nakon što je njegov slučaj podijelio i ruski influencer, i mediji u njegovoj domovini su se  zainteresirali za Vladimira.  Na društvenim mrežama pokrenuta je kampanja za poništavanje robovskog ugovora „Sloboda Lelušu“

Vladimir je došao do finala  i tamo još jednom apelirao na publiku da ne glasa za njega. „Ne šalim se“, dodao je na oduševljene usklike. Na njegovu sreću nije pobijedio  – pobjeda bi značila da je još tri godine vezan ugovorom za producenta showa i boy band kojeg bi oformili.


“Napokon mogu prestati s poslom”, napisao je na društvenim mrežama, a na Weibu, hashtag i statusi vezani uz njegov odlazak pregledani su više od 180 milijuna puta. Oglasilo se i rusko veleposlanstvo u Kini: „Čestitamo, i dobro se odmori“, napisali su.
No to nije bio kraj –  Ivanova su fanovi opsjedali i u zračnoj luci kada je odlazio iz zemlje.
‘On zaista je toliko sramežljiv’

Iako su se , naravno, javila nagađanja kako je sve izrežirani spektakl, Ivan Wang, izvršni direktor agencije koja ga  je uposlila, uvjerava kako  Vladimir zaista ne podnosi svjetla reflektora. „Jednom sam mu našao posao modela u Hong Kongu, čim je došao na set poslao mi je poruku da ga izvučem od tamo, da ne može izdržati ni pet minuta.“, rekao je o mladiću kojeg zaposlio kao prevoditelja za dvoje svojih japanskih klijenata. „Produkcija ga je više puta tražila ako se želi uključiti u show. Pristao je tek nakon što mu je na otoku postalo neizdrživo dosadno, a i mislio je da će mu nastupi pomoći s njegovom introvertiranošću“, rekao je.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

What do you think?

308 Points
Upvote Downvote

Written by Luna

KAKVE SU TO VRADŽBINE? Messiju i Ronaldu se tresu gaće kad ovaj klinac stupi na teren. Pogledajte što izvodi s loptom

UPOZNALI SU SE U BUDIMPEŠTINestašni Marijan lagao curama: Krio je da je našao srodnu dušu, sa ženom s Tajlanda se i vjenčao