in

JEZIVA SNIMKA I ZNANSTVENIKE OSTAVILA U ČUDU: ‘Jedan je još živ, zna li itko što je ovo?! Tjednima ćemo imati noćne more…’

Novozelanđanin iz Aucklanda šokirao je internet (što i nije toliko teško), ali i stručnjake ( što je ipak malo teže) videom koji je brzo postao viralan
“Moja majka je našla ovo na kuhinjskom podu ovo jutro. Jedan je još živ. Zna li itko što je to? Nikki je prestravljena i tjednima će imati noćne more”, napisao je uz video krajnje bizarnih stvorenja od kojih se jedno i miče.

Video je brzo postao viralan a korisnici su u šoku. uz one koji se zgražaju nad prilično odvratnim prizorom, utoliko odvratnijim ukoliko ih netko drži, bilo je i onih koji su predlagali riješenje. “Okej, vrijeme je za zapaliti kuću”.


Opasne ličinke, prevara, ili nešto treće?

No za video su se zainteresirali i znanstvenici. Entomolozi su ispočetka nagađali kako je riječ o crvenorepim crvima, ličinkima pršilica, koji mogu biti i opasni za ljude ako ih se proguta. Iako je teško vidjeti iz snimke, te ličinke su uglavnom veće pa su neki tvrdili i kako je riječ o čistoj prevari.

Za sada najbolje objašnjenje, ali nipošto konačno, ponudili su entomolozi iz novozelandske agencije za biološku sigurnost. Oni pretpostavljaju kako je riječ o nogama moljca, dok je ostatak tijela vjerojatno pojela mačka.


“Nagađaju kako je nešto, vjerojatno mačka, pojelo ostatak tijela malo nego što ih gospođa pronašla, a to bi objasnilo i zašto se neke još trzaju”, ističu.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

What do you think?

295 Points
Upvote Downvote

Written by Luna

GENETIKA JE ČUDESNA STVAR: Može biti bizarna, urnebesna, ali i doista jeziva! Ovo su najluđi primjeri

Krave u publici na koncertu klasične muzike