Tech

KONAČNO BEZBEDNI OD KRAĐE PODATAKA! SSD diskovi američke vojske i tajnih službi stižu na tržište

Diskovi mogu da rade u Dual Mode-u koji razdvaja disk na privatne i ne-privatne particije za skladištenje koje su izolovane ne samo jedna od druge već i od protivnika

Novi solid state drajv (SSD) diskovi, koje su zajedno razvili tajvanski proizvođač Phison i američki prodavac bezbednosnih proizvoda Cigent, imaju mehanizme ugrađene u svoj firmver koji ih štite od ucenjivačkog “ransomver” softvera i krađe podataka.

Cigentova porodica sigurnih SSD-ova (Aspen, K2 i Denali) nudi različite nivoe zaštite i zaštitne mere. SSD-ovi su zasnovani na Phisonovoj platformi koja ima ugrađenu enkripciju i koristi PCIe NVMe kontrolere. Pored toga, diskovi imaju Cigent Dinamic Data Defense Engine za Windows koji nudi viskok stepen kontrole pristupa fajlovima (zero trust file-access), piše Techradar.

Cigentovi diskovi mogu da rade u Dual Mode-u koji razdvaja disk na privatne i ne-privatne particije za skladištenje koje su izolovane ne samo jedna od druge već i od protivnika. Zahvaljujući tome, bilo kakav problrm u ne-privatnom skladištu, neće uticati na podatke uskladištene u privatnoj particiji, prenosi PC Press.

Cigent Denali SSDovi takođe su obučeni za otkrivanje ransomware-a i navodno će uskoro podržati i zaštitu podataka zasnovanu na mašinskom učenju. Diskovi, koji su ranije bili dostupni samo američkoj vojsci i odabranim vladinim agencijama, opremljeni su senzorima koji će pomoći u zaštiti njihovih podataka od fizičke krađe diskova. Dok će se Aspen i K2 diskovi pojaviti na policama nešto kasnije ove godine, Denali bi trebalo da stigne u leto 2021. Svi diskovi dolaze u konfiguraciji od 480 GB, 1 TB i 2 TB.

– Samo softverska bezbednost se često lako zaobilazi, ali naša višeslojna samozaštita može da kritične podatke učini potpuno nepristupačnima i bukvalno nevidljivima, pa kupci mogu biti sigurni da su njihovi osetljivi podaci i digitalna imovina bezbedno čuvani i zaštićeni – poručuju iz Cigenta.

Leave your vote

400 Points
Upvote Downvote

Related Articles

Back to top button
close

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima.