Zanimljivo

Danska koristi igrice kako bi potaknula vakcinisanje protiv korone

Danski istraživači koriste virtualnu stvarnost kako bi potaknuli vakcinisanje protiv covida-19, i to putem igre manevriranja kroz gomilu zaraženih virusom na gradskom trgu.

U eksperimentu Sveučilišta u Kopenhagenu, sudionici su nosili VR naočale i igrali igricu u kojoj su ušli u ulogu starije osoba koja hoda trgom i izbjegava prolaznike odjevene u crveno koji su zaraženi covidom-19. Vakcinisani likovi u igrici odjeveni su u plavo.
– Bilo je zabavno, definitivno. Osjećaj je kao da ste tamo – rekao je Adam, sudionik koji se “zarazio” u igrici koju je igrao u kopenhaškom parku.
Adam je kazao kako je odlučio da će se vakcinisati  protiv covida-19 i prije igrice.
“Iz sličnih studija znamo da nakon što su prošli kroz iskustvo virtualne stvarnosti, kod sudionika se primjećuje porast namjere da se vakcinišu. Već smo to primijetili s covidom –  rekao je Robert Bom  (Bohm), profesor psihologije sa Sveučilišta u Kopenhagenu pozivajući se na raniju online studiju.Ta ideja se može iskoristiti u liječničkim ordinacijama, sugerirao je. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) procjenjuje da se vakcinisanjem spriječi 4-5 milijuna smrtnih slučajeva svake godine.
U februarui i msartu  više od četvrtine odraslih u Evropskoj uniji reklo je da bi odbilo vakcinisanje protiv covida-19, pokazalo je ispitivanje koje je provela europska agencija Eurofound.

Leave your vote

133 Points
Upvote Downvote

Related Articles

Back to top button
close

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima.