Zanimljivo

Veteran američkih zračnih snaga pretvorio avion u kamper

Veteran američkih zračnih snaga Džino Luči (Gino Lucci) vlasnik je neobičnog kampera koji je sam osmislio.

Luči je svoj kamper napravio od trupa aviona iz Drugog svjetskog rata, koji je proizveden 1943. godine. Kupio ga je 2019. godine te je na njemu radio godinu.
On je vlasnik kompanije “Round Engine Aero” koja spašava avione i daje im novu svrhu. O svom projektu je sanjao kao 12-godišnjak, a sada ga je napokon realizovao.
Riječ je o avionu Douglas DC-3 Transport iz 1943. godine preimenovanog u R4D kada je dodijeljen mornarici za potrebe transporta tokom Drugog svjetskog rata. Kada je Luči završio svoj posao, trup aviona je postao kamper legalan za cestovnu vožnju.

Prethodno je avion oštetio tornado i vandali, tako da se nije mogao popraviti kako bi ponovo letio. Ipak, njegova veličina je savršena za cestu. Cijenu po kojoj ga je kupio, Luči nije otkrio, ali je kazao da je izdvojio sumu u vrijednosti “polovnog automobila”.

U unutrašnjosti aviona/kampera su različiti dijelovi koji su inače bili dio nekadašnjih aviona među kojima je stari komunikacijski sistem, upravljač za kopilota i originalni intercom koji i dalje radi.
Trup aviona postavio je na šasiju starog dostavnog kamiona, koji pokreće veliki dizelski motor. U unutrašnjosti kampera je spavaća soba uređena na temu aviona namijenjena njegovom sinu, tu je kuhinja i kupatilo s elementima preuzetim od drugih aviona, a u donjem dijelu su dva kreveta i kada.

Leave your vote

400 Points
Upvote Downvote

Related Articles

Back to top button
close

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima.