Tech

Android 12 bi trebalo da se pojavi početkom oktobra samo za ove telefone

Prošle nedelje Google je objavio petu (i poslednju) beta verziju Androida 12 za Pixel telefone, a sada smo videli dokaze koji ukazuju na okvirni datum lansiranja stabilnog ažuriranja Android 12.


Izvor: B92, Xda-developers

Foto: Mr.Mikla / Shutterstock.com

Foto: Mr.Mikla / Shutterstock.com

Google je saopštio da bi trebalo da očekujemo objavu najnovije verzije Androida za “samo nekoliko nedelja”, ali nikada nisu dali tačan datum.

Glavni urednik IT magazina XDAdevelopers tvitovao snimak ekrana iz internog Google dokumenta koji detaljno opisuje kada će kompanija prestati da odobrava verzije softvera zasnovane na Android 10, Android 11 i Android 12. U slučaju da ne znate, Google mora da odobri svako izdanje softvera za koje proizvođači tvrde da je prošlo potrebne testove kompatibilnosti za isporuku sa Google aplikacijama. Da bi se osiguralo da proizvođači ne nastavljaju samo sa izdavanjem uređaja sa starijim verzijama Androida, Google na kraju prestaje da odobrava verzije zasnovane na starijim verzijama Android OS -a.

U podeljenom dokumentu navodi se kada će se to dogodi, a takođe je navedeno i kada Google objavljuje izvorni kod za određeno izdanje Android-a. Prema ovom dokumentu,

Google će za Android 12 objaviti izvorni kod 4. oktobra 2021.

Prošle godine, Google je objavio izvorni kod Android 11 8. septembra 2020. godine, ubrzo nakon što je istog dana predstavio stabilno ažuriranje za Pixel telefone. Dakle, postoji velika šansa da će stabilno ažuriranje Androida 12 izaći za Pixel telefone 4. oktobra 2021. godine, jer je to okvirni datum objavljivanja izvornog koda za Android 12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Leave your vote

133 Points
Upvote Downvote

Related Articles

Back to top button
close

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima.