Zanimljivo

U Hong Kongu uveli autobusku liniju samo za spavanje

Stanovnici Hong Konga nemaju dovoljno vremena za odmor i san, stoga spavaju na putu do posla u javnom prevozu.Neispavani stanovnici Hong Konga dobijaju autobusku liniju samo za spavanje. Putovanje dugo sedamdeset šest kilometara koje će trajati 5 sati namijenjeno je ljudima koji se uspavaju dugim vožnjama.
– Kad smo osmišljavali nove autobuske ture, na društvenim mrežama sam vidio objavu svog prijatelja koji je napisao da zbog stresnog posla pati od nesanice –  rekao je Kenet Kong, menadžer marketinga i poslovnog razvoja agencije Ulu travel.
– Ali, kad bi se vozio autobusom svaki bi put zaspao poput bebe. Upravo mi je taj slučaj dao ideju za pokretanje autobusne linije koja će služiti samo za spavanje putnika željnih spavanja, ali i putovanja –  zaključio je Kong.
Ulaznice za petosatno putovanje variraju od trinaest do pedeset i jedan dolar po osobi, a zavise od toga hoće li putnik odabrati gornji ili donji dio autobusa. Za što kvalitetniji san, svaki putnik na početku putovanja dobije masku za oči i slušalice za uši.
U subotu je u funkciju pušten prvi autobus pun sna željnih Kineza, sva su mjesta odmah rasprodata.
Neki od putnika su se pripremili unaprijed te sa sobom ponijeli ćebiće i papuče, dok su neki sa sobom ponijeli jastuke za putovanje.
– Patim od nesanice, pa sam odlučio da isprobam novost na tržištu za nas koji ne možemo da spavamo – rekao je 25-godišnji Anson Kong, jedan od putnika s prvog putovanja.
– Ljudi u Hong Kongu nemaju dovoljno vremena za spavanje, zato moramo koristiti drugo vrijeme i načine za san, na primjer na putu do posla u javnom transportu – rekla je dr Širli Li, glavna naučnica Klinike i laboratorija za istraživanje spavanja na Univerzitetu u Hong Kongu.

Leave your vote

400 Points
Upvote Downvote

Related Articles

Back to top button
close

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima.